De 5 viktigaste
aspekterna vid valet av jurist

När du anlitar en jurist finns det flera viktiga aspekter att överväga. Läs nedan om de fem avgörande faktorerna att ha i åtanke eller kontakta en jurist som garanterat håller måttet!

1 Expertis

Välj en jurist som har expertis och erfarenhet inom det specifika området som är relevant för ditt ärende. Att anlita en jurist med relevant expertis är avgörande för att få värdeskapande råd och träffsäker hjälp.

2 Erfarenhet

Juristen ni anlitar bör ha god erfarenhet som rådgivare. Detta för att säkerställa att rådgivaren är van att sätta sig in i nya situationer och har möjlighet att förstå er verklighet och era behov.

Vi på velo ger snabbväxande företag råd inom affärsjuridik.
Kontakta oss för ett kostnadsfritt introsamtal.

3 Kommunikation och tillgänglighet

Effektiv och tillgänglig kommunikation är avgörande när du arbetar med en jurist. Att vara snabb är en form av tillgänglighet, men viktigast är att juristens kommunikation är begriplig. Juristens förmåga att kommunicera juridiken och sin rådgivning är avgörande för att juristens tjänster ska vara värdeskapande för klienten.

4 Arvode och prisstruktur

Försäkra er om att juristens arvode och prisstruktur är tydlig. Jurister tar vanligtvis betalt per timme eller med en fast avgift. Se till att du har en klar förståelse för de förväntande kostnaderna, vilka tjänster som ingår och eventuella ytterligare kostnader som kan uppstå (exempelvis avgifter till myndigheter).

5 Förtroende

Förtroende är naturligtvis avgörande eftersom du kommer att behöva dela känslig information och förlita dig på juristens råd och vägledning. En jurist som förstår sin klients mål och verklighet har större möjlighet att ge värdefulla och träffsäkra råd.

Om velo legal

velo en affärsjuridisk rådgivare.

Vi prioriterar rak och snabb kommunikation men kompromissar aldrig med att förstå våra klienter.
Vi jobbar i huvudsak där tempot är som högst - i ägarledda bolag och startups.

Vi är tillgängliga och levererar med hög kvalitet.
Utan saltade fakturor.
Kontakt

1

Expertis

2

Erfarenhet

3

Tillgänglighet

4

Prisstruktur

5

Förtroende

velo-logo-vit

velo legal tech AB
The Park Södra
Stockholm

hej@velolegal.se